آخرین اخبارسینما

مستند «چونان سرو» درباره چهره‌های ماندگار از نیما یوشیج تا غلامحسین بنان

مستند «چونان سرو» به تهیه‌کنندگی مصطفی رزاق کریمی و کارگردانی گروهی از مستندسازان جوان پرتره درباره چهره‌های شاخص فرهنگ و ادبیات ایران است که در شبکه مستند تولید و آماده پخش می‌شود.

به گزارش هفت‌گرد از شبکه مستند، مجموعه مستند چونان سرو تولید جدید شبکه مستند سیماست که آماده پخش از این شبکه می‌شود. این مجموعه به تهیه‌کنندگی مصطفی رزاق کریمی و کارگردانی گروهی از مستندسازان تولید و آماده پخش از تلویزیون شده است.

رزاق‌ کریمی درباره سوژه این مجموعه ۱۰ قسمتی توضیح داد و گفت: چونان سرو، مجموعه مستندهای پرتره‌ از چهره‌های شاخص فرهنگ و ادبیات کشورمان است. البته توجه من به این موضوع خاص به سال‌های گذشته برمی‌گردد، چرا که سال‌ها پیش مستندهای پرتره‌ای در اتریش و ایران ساخته‌ام.

وی اضافه کرد: معتقدم که ما خیلی زود تاریخ را دفن و چهره‌های ماندگار کشورمان را فراموش می‌کنیم. به همین دلیل است که نسل جوان ما شناخت کمی از مفاخر فرهنگی کشورمان دارند. در مجموعه مستند چونان سرو تلاش کردیم این مشاهیر فرهنگی را معرفی کرده و ناگفته‌هایی از زندگی، فعالیت و اثرگذاری اجتماعی آنان را در قالب فیلم مستند به مخاطبان خود ارائه بدهیم.

رزاق کریمی با اشاره به طراحی ایده ساخت چنین مجموعه‌ای گفت: پیشنهاد ساخت مجموعه چونان سرو را خودم به شبکه مستند ارائه کردم، به نظرم ساخت چنین مجموعه هایی نیاز امروز سینمای ماست، چرا که باید بزرگان این کشور که در علم و فرهنگ شاخص بودند به عموم مردم و به ویژه نسل جوان معرفی شوند.

تهیه‌کننده مجموعه چونان سرو درباره سوژه‌های این مجموعه گفت: در این مجموعه، مستند پرتره‌هایی درباره چهره‌های ماندگار ایران مثل محمدعلی اسلامی ندوشن، شهریار، دکتر شهیدی، علامه قزوینی، دکتر محمد معین، نیما یوشیج، غلامحسین بنان، ملک الشعرای بهار، غلامحسین امیرخانی (هنرمند خوش‌نویس) و سیدمحمدحسین مبین ساخته شده است. این افراد کسانی‌اند که در حوزه‌های مختلف به کشورمان خدمت کردند. برای مثال دکتر مبین پزشک، بنیانگذار آسایشگاه جذامیان بابا باغی و نیز از اهالی قلم است که به جهت فعالیت‌های گسترده برای درمان و ریشه‌کنی بیماری جذام در ایران، از وی به عنوان «پدر جذامیان ایران» یاد می‌کنند. البته در گذشته فروغ فرخزاد هم فیلم مستند «خانه سیاه» را درباره این شخصیت ساخته بود.

رزاق کریمی درباره همکاری خود با مستندسازان جوان در این مجموعه گفت: برایم بسیار مهم بود که در ساخت چنین اثری از مستندسازان جوان‌ دعوت به همکاری کنم و کارگردان‌هایی که در تولید این مجموعه مرا همراهی کردند قربانعلی طاهرفر، عطیه زارع، حنیف شهپرراد، مریم طالبی انارکی و …  هستند.

این مجموعه از یکشنبه با پرتره‌ای از محمدعلی اسلامی ندوشن ادیب، مترجم و استاد برجسته زبان و ادبیات فارسی روی آنتن رفت.   

در این قسمت چهره‌هایی چون امیربانو کریمی چهره ماندگار زبان و ادب فارسی و استاد دانشگاه تهران، منصوره اتحادیه تاریخ‌نگار برجسته و استاد بازنشسته دانشگاه تهران و امیراسماعیل آذر ادیب و مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات درباره جایگاه و اهمیت اسلامی ندوشن در سپهر علمی و فرهنگی ایران و جهان سخن گفته اند. کارگردان آن هم عطیه زارعی آرندی است. سعید وزیری مجری طرح است. 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا