روز جهانی بستنی شکلاتی و هفت نکته جالب!
امروز روز جهانی بستنی شکلاتی است! بستنی شکلاتی دومین طعم محبوب در جهان است.طعم شکلاتی بستنی صدها سال است که در بین مردم محبوبیت دارد.
به گزارش هفتگرد، روز جهانی بستنی شکلاتی روزی است که به خاطر بستنی شکلاتی را جشن میگیرند. این روز در سال 1984 و در هفتم ژوئن اولینبار توسط آمریکاییها معرفی شد که رسپیهای (دستور تهیه) مختلف بستنی را روی کار آورده بودند. از همان زمان بستنیها در مغازههای نیویورک فروخته میشد و کمکم به سراسر دنیا معرفی شد.
وقتی ایتالیاییها طعم شکلات را به بستنی اضافه کردند، بستنی شکلاتی جزو طعمهای خیلی محبوبتر مورد استقبال قرار گرفت. به همین دلیل یک روز را به بستنی شکلاتی اختصاص دادند. در این روز دسرهای بسیار خوشمزه در کارخانهها بیشتر مورد توجه قرار میگیرد.
یک تاریخچه کوتاه درباره بستنی
بستنی نوع تحولیافته نوشیدنیها و دسرهای یخزده است. تاريخچه ورود دستگاههای بستنیسازی به ایران به اواخر دهه ۴۰ برميیگردد. نخستین مغازه بستنیفروشی در آمریکا در سال ۱۷۷۶ در نیویورک شروع به کار کرد. تاریخچه تولید بستنی از نوع چوبی، بستنی با رویه میوه و شكلاتی به سال ۱۹۲۰ برمیگردد.
در قرن چهارم قبل از میلاد، اسكندر كبیر به نوشیدنیهای یخزده یا به اصطلاح امروز تگری (تگرگی)، علاقه فراوانی داشته و در مدارك باستانی مربوط به سال ۶۲ قبل از میلاد، نرون، امپراتور روم، افرادی را به كوهستانهای آپنین (Apennines) میفرستاد تا برایش یخ و برف بیاورند، سپس آنرا با شربت، پوره میوه یا عسل مخلوط میكرد و میخورد.
بازرگانان و ماجراجویانی چون ماركوپولو، روش تهیه یخ را از خاور دور به اروپا بردند. در ۱۶۶۰، كافه پروكوپ توسط یك ایتالیایی به نام كولتلی در پاریس افتتاح شد كه در آن انواع یخ (طعمدار) و خامه یخزده یا همان بستنی، تولید و عرضه میشد. بعد از آن، دسرهای یخی راه خود را به آمریكا باز كردند و در سال ۱۷۰۰ میلادی، فرماندار مریلند، از میهمانان خود با بستنی پذیرایی كرد.
هفت دانستنی درباره بستنی شکلاتی
۱. اولین بستنیهای شکلاتی در ایتالیا در سال 1963 تولید شدند.
۲. شکلات یکی از اولین طعمهای بستنی محسوب میشود که قبل از نوشیدنیهایی مثل هاتچاکلت و قهوه مورد استفاده قرار گرفت. (هاتچاکلت هم یک نوشیدنی بسیار محبوب در قرن ۱۸ در اروپا است و در کنار قهوه و چای جزو ۳ نوشیدنی اول محسوب میشود.)
۳. لاتینها دو رسپی برای بستنی بهوجود آوردند که پایه آنها نوشیدنی بود و هر دو فقط حاوی شکلات و شکر بودند.
۴. در سال ۱۷۷۵ پزشکی ایتالیایی به نام فیلیپو بالدینی پیشنهاد داد بستنی شکلاتی را به عنوان درمان برخی بیماریها مصرف کنند.
۵. در اواخر قرن نوزدهم، محبوبیت بستنی شکلاتی بهشدت افزایش پیدا کرد و به اوج خود رسید.
۶. بستنی تا سال ۱۸۰۰ یک دسر نایاب بود اما کم کم صنعت آن در بسیاری از کشورهای بزرگ رواج و رونق پیدا کرد.
۷. بستنی اعتیادآور است! شیرینی و چربی بستنی باعث جذب ذائقههای مختلف میشود، اما اگر فردی مدام بستنی بخورد، ذائقهاش به دریافت شیرینی و چربی بیشتر متمایل میشود و به این ترتیب، میل و حرص او به خوردن بستنی بیشتر و بیشتر خواهد شد. تنها راه رهایی از اعتیاد به بستنی، محدود کردن مصرف آن به ۲ بار در هفته است.