توریسم؛ درمان ناباروری در ایران
سیکل درمان ناباروری در ایران با هزینه کم باعث ایجاد توریست درمانی و ارزآوری در کشور شده است.
به گزارش هفتگرد، محمدرضا پورعابدی معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی گفت: پس از انقلاب اسلامی توسعه خوبی در موضوع آموزش عالی ایجاد شد و نیروهای متخصص زیادی در دانشگاههای ما تربیت شدند که نوید جهش در حوزه دانشبنیان برای حل مشکلات جامعه بود اما همپای این توسعه در دانش در بخش صنعتی نتوانستیم تقاضای لازم را ایجاد کنیم. به این صورت با به کارگیری فناوریهای نوین به محصولاتمان تنوع داده و بتوانیم اشتغال دانشبنیان ایجاد کنیم.
او افزود: جهاد دانشگاهی ۸۰ درصد منابع مالی خود را از تجاریسازی پژوهش و فناوری به دست میآورد. بنابراین تلاش شده تا با شناسایی چالشها، انجام پژوهشهای لازم و یافتن راهکارهای فناورانه به تولید و تجاریسازی اقدام شود.
او با اشاره به فعالیتهای دانشبنیان جهاد دانشگاهی تصریح کرد: در حوزه پزشکی، درمان ناباروری که در گذشته با ارزبری فراوان انجام میشد اکنون نه تنها هیچگونه ارزی خارج نمیشود بلکه بسیاری از کشورهای اطراف نیز به دلیل کیفیت و نتیجه خوب این درمان در ایران از آن استقبال کردهاند.
او افزود: سیکل درمان ناباروری در انگلیس ۱۰ تا ۱۵ هزار پوند است ولی با یک دهم این هزینه یا کمتر میتوان این درمان را در ایران انجام داد و توریست درمانی باعث ورود ارز به کشور شده است.
او میگوید: جهاد دانشگاهی با ۱۰ مرکز نزدیک به ۵۰ درصد درمان ناباروری در کشور را انجام میدهد.
پورعابدی افزود: این نهاد در زمینه پیشگیری، درمان و پیگیری بعد از درمان سرطان سینه با فناوریهای نوین، با ایجاد پژوهشکدهای مختص این موضوع فعالیت میکند. همچنین در زمینه سلول درمانی نیز جزو پیشتازان در کشور و خاورمیانه است و موسسه رویان ایران در دنیا دارای جایگاه است.
او افزود: در بخش کشاورزی، تکثیر جنینهای مرغوب دامهای سنگین چون گاو، گاومیش و شتر را در دستور کار داریم که در زمینه گاو، قراردادهای همکاری وجود دارد. در زمینه بذور هیبریدی چهار بذر خیار، کاهو، فلفل و گوجه در مراحل نهایی ثبت است که می تواند ارزبری را کاهش دهد.