کتابخانه محل امن فرهنگی است
معاون برنامهریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت: کتابخانه لزوماً محل عضوگیری و امانتدهی کتاب نیست، بلکه محل ارائه خدمت است.
به گزارش هفتگرد، سیدباقر میرعبداللهی اظهار کرد: کار کتابخانه یک واجب فرهنگی است. فرهنگ اساساً ذات شریف و محترمی دارد و مانند کتاب میماند و همانطور که کتابخوانی کار شریفی است و کار در حوزه فرهنگ نیز همچنین شرافتی دارد، نهاد کتابخانههای عمومی نیز فضای خوبی برای دامن زدن به این امر فراهم کرده است.
وی با بیان اینکه کتابخانه محل امن فرهنگی برای خانوادهها تلقی میشود و خانوادهها با امنیت خاطر و خرسندی، فرزندان خود را به کتابخانه میفرستند که باعث ایجاد انگیزه برای همه ما است، افزود: با توجه به بازتعریفی که برای کتابخانه ارائه شده، کتابخانه لزوماً محل عضوگیری و امانتدهی کتاب نیست و محل ارائه خدمت است و هر نوع خدمتی که در حوزه فرهنگ بگنجد و حتی اگر ربط صد درصدی به کتاب نداشته باشد نیز در آن انجام میشود.
این مسئول با بیان اینکه رفتار کتابداران، نحوه مطالبات و حضورشان باید فرهنگی باشد، تصریح کرد: در ذیل بازتعریف مفهوم کتابخانهها و ارایه خدمات جدید و دوری از کلیشهها طرحی را پیگیری کردهایم که نمونه آن تحت عنوان کتابخانه بدون کتاب در تهران اجرا میشود که اولین نمونه کتابخانه دیجیتال است.
میرعبداللهی ادامه داد: طبق آخرین آمار متصدی ۳۷۰۰ کتابخانه هستیم که بر حسب سرانه به ۱۵ تا ۱۶ هزار کتابخانه دیگر نیز نیاز داریم تا مطلوب نهایی برآورده شود.
در ادامه مراسم، مدیرکل جدید نهاد کتابخانههای عمومی استان زنجان نیز بیان کرد: در زیرساختهای فرهنگی عنصر اصلی کتاب است و حتی در اقتصاد فرهنگ نیز کتاب جایگاه ویژه دارد ولی باز هم مظلوم است.
محمد رضاخانی خاطرنشان کرد: نیروی انسانی مهمتر از امکانات ظاهری است و سرمایه اصلی کتابخانهها هستند و هرچه شود توسط کتابداران و نیروهای انسانی رخ میدهد.