زبان فارسی چندمین زبان دنیاست؟
فارسی یا پارسی یکی از زبان های جهانی است که در کشورهای ایران، افغانستان، تاجیکستان و ازبکستان به آن سخن میگویند.
به گزارش هفتگرد، زبان فارسی، نام دیگرش پارسی است. جالب اینکه زبان فارسی در افغانستان بهطور رسمی دری و در تاجیکستان تاجیکی خوانده شده است.
با پیشرفت تکنولوژی و علم کامپیوتر و شکلگیری عالمی دیگر با عنوان دنیای مجازی، نیاز انسان به برقراری رابطه با دیگران از گذشته پیشی گرفته و اگر در زمانهای قبل رابطه برقرار کردن محدود به آشنایان و اطرافیان هر فردی بود، این روزها دایره ارتباطات هر فرد به همه انسانهایی که در زمین زندگی میکنند، محدود میشود. اما افرادی که این روزها در پنج قاره مختلف به هم پیوند خوردهاند، از زبانی مشترک برخوردار نیستند و به گویشی واحد نیاز است تا مردم دنیا در قالب کلمات آن زبان خاص به معاشرت با هم پرداخته و در جهت نیل به اهداف مشترکشان پیش روند.
زبان جهانی، به زبانی اطلاق میشود که در بیشترین کشورهای جهان صحبت و فهمیده شود، البته عوامل زیادی در میزان محبوبیت یک زبان خاص در میان جهانیان مهم است و این عوامل باعث شده تا ابتدا انگلیسی و سپس اسپانیایی با عنوان زبانهای بینالمللی شناسانده شوند. اما جایگاه زبان فارسی در میان این حجم عظیم از زبانها کجاست؟
زبان فارسی یا پارسی
غنای ادبیات فارسی که مملو از تلمیحات، تعابیر و ظرایف شوقانگیز و منطبق و سازگار با فطرت انسانهاست، در دنیای امروز، همچنان جان و روان مخاطبان و علاقهمندان خود را تحت تاثیر قرار میدهد. بدون شک زبان فارسی یکی از خوشآهنگترین زبانهاست که گوش کسانی را هم که به این زبان مسلط نیستند، مینوازد.
می توان گفت ادبیات فارسی یکی از مهمترین حلقهها در سلسله آثار ادبیات جهانی و گوهری ممتاز در شرق زمین و دنیای اسلام است که در واقع محصول فرایندی عظیم از برخوردها و تاثیرپذیریهای متقابل است که در طول قرنها انجام پذیرفته و آنرا به یکی از بزرگترین میراث فرهنگی بشریت تبدیل کرده است. در حال حاضر در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکا، زبان فارسی آموزش داده میشود که این خود گواهی بر غنای ادب فارسی و جایگاه والای آن در میان دیگر زبانهای ملل است که منشا این اهمیت هم به دانش و بینش و فرهنگ بالای مردم ادیب این مرز و بوم، از گذشته تا حال باز میگردد.
زبان فارسی یازدهمین زبان دنیا در فضای مجازی است!
شاید زبان پارسی، زبانی جهانی نباشد و مردم دنیا با آن روز خود را نگذرانند اما به جرات میتوان گفت که نوای گوشنواز این زبان در جهان طنینانداز است و فارسی از جمله زبانهایی است که در فرایند پیشرفت جوامع و علم، برقراری ارتباط و مطالعه تاریخ پیشینیان به کار کارشناسان میآید. این زبان بین 20 زبان پرگویش دنیا قراردارد!
به هر حال ایران مهد پرورش شاعرانی همچون فردوسی، حافظ، سعدی، مولانا و … است و وقتی زبانی این تعداد شاعر پرآوازه داشته باشد، بیشک زبانی خوب و با قابلیتهای بالا است که باید قدر آنرا دانسته و در حفظ و نگهداری آن اهتمام ورزید.