ابلاغ مراتب ثبت ملی ۱۰ ناملموس به استاندار آذربایجان غربی
قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی مراتب ثبت ملی ۱۰ اثر فرهنگی ناملموس را به استاندار آذربایجان غربی ابلاغ کرد.
به گزارش هفتگرد، ابلاغ مراتب ثبت ملی 10 میراثفرهنگی ناملموس به استاندار آذربایجان غربی
به گزارش میراثآریا، در نامه علی دارابی قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به محمدصادق معتمدیان، استاندار آذربایجان غربی آمده است:
«در اجرای مواد «۱۱و۱۲» از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون حراست از میراثفرهنگی ناملموس مصوب سال ۱۳۸۴ مجلس شورای اسلامی و مواد «۲ و ۳» آییننامه اجرایی قانون مذکور مصوب ۱۳۸۷ هیأت محترم وزیران، مراتب ثبت عناصر به شرح زیر، در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس ایران اعلام میشود. هرگونه اقدام که موجب حراست و پاسداری این میراث شود، مورد تاکید است.
فهرست معرف»
مهارت تهیه و پخت هویج حالواسی به شماره ۲۵۹۲ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵
مهارت پخت غذای سنتی «یارما قابل سی» به شماره ۲۵۹۴ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵
مهارت تهیه جویز حالواسی (حلوای گردو) به شماره ۲۵۹۵ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵
مهارت تهیه گنم شیر/بوغذا قورقاسی-قوورقا/گندم برشته/گنم شیره/گندم شیر/ (منطقهای به پیشنهاد کرمانشاه) به شماره ۲۵۹۹ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵
فن و مهارت ساخت خمچک سنتی، تیروتخته، تخته وردنه (منطقهای به پیشنهاد کهگیلویه و بویراحمد) به شماره ۲۶۲۹ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵
رقص محلی آذربایجان غربی به شماره ۲۶۴۷ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۲/۱۷.»
همچنین علی دارابی در دو نامه دیگر مراتب ثبت ملی «مهارت پخت سوتلی پلو (به پیشنهاد استان اردبیل)» به شماره ۲۴۱۰، «مهارت پخت ساچ ایچی، قاتق شورباشی، ساچ قورماسی (به پیشنهاد اردبیل)» به شماره ۲۴۱۱، «مهارت پخت چیغیرتما (به پیشنهاد استان اردبیل)» به شماره ۲۴۱۳ در تاریخ ۱۴۰۰/۷/۱۱ و «مهارت سنتی هالوین هیزه، بهسازی و مقاومسازی خیک (منطقهای به پیشنهاد کرمانشاه)» به شماره ۲۵۹۸ را در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵ به استاندار آذربایجان غربی ابلاغ کرده است.