بومیان آمریکا، احتمالا از جنوب چین آمدهاند!
پژوهشگران چینی در بررسی جدید خود، نشانههایی از وجود بومیان آمریکا را در جنوب چین یافتهاند و ادعا میکنند که آنها احتمالا از این منطقه به آمریکا رفتهاند.
به گزارش هفتگرد و به نقل از آیای، این جهان، دنیای کوچکی است. جدیدترین بررسی پژوهشگران چینی نشان میدهد که بومیان آمریکا ممکن است از جنوب چین به آمریکا رفته باشند.
پژوهشگران چینی در مطالعهای که در نشریه “Current Biology” منتشر شده، اعلام کردند که فسیلهای انسان باستانی مربوط به ۱۴ هزارسال پیش که در چین کشف شدهاند، متعلق به شاخه مادری منقرضشدهای هستند که بومیان آمریکایی احتمالا به آن مربوط بودهاند.
قدمت این فسیل به اندازه دوره “پلیستوسن پسین”(Late Pleistocene) است که در مقیاس زمانی بینالمللی زمینشناسی، سنی غیررسمی به شمار میرود.
پژوهشگران به منظور تجزیه و تحلیل سوابق فسیلی، ژنوم به دست آمده از فسیلها را با ژنوم افرادی از سراسر جهان مقایسه کردند. نتایج بررسی نشان داد که استخوانها متعلق به شخصی هستند که با خانواده بومیان آمریکا در شرق آسیا مرتبط بوده است.
یافتههای این پژوهش در ترکیب با دادههای به دست آمده از پژوهشهای پیشین، چگونگی ارتباط مردم جنوب آسیا را با بومیان آمریکا نشان میدهند. به نظر میرسد که مردم جنوب آسیا با سفر کردن به تمام جهان از طریق چین، ژاپن، سیبری و تنگه برینگ، به دنیای جدید رسیدند.
“بینگ سو”(Bing Su)، پژوهشگر “موسسه جانورشناسی کونمینگ”(Kunming Institute of Zoology) در “آکادمی علوم چین” (Chinese Academy of Sciences) و از پژوهشگران این پروژه گفت: روش بررسی DNA باستانی، یک روش واقعا قوی است و به طور قطعی به ما میگوید که مردمان “غار گوزن سرخ”(Red Deer Cave) به رغم ویژگیهای مورفولوژیکی غیرمعمول خود، به جای گونههای باستانی مانند “نئاندرتالها”(Neanderthals) یا “دنیسوواها”(Denisovans)، انسانهای مدرنی بودند.
سه دهه پیش، باستانشناسان برای یافتن فسیل استخوانها در غار گوزن سرخ، به چین سفر کردند. این فسیلها شامل یک کلاهک از جمجمه انسانتباران بود که هم شبیه به انسانهای امروزی و هم شبیه به انسانهای باستانی بودند. شکل جمجمه، شبیه به جمجمه نئاندرتالها بود؛ در حالی که مغز آن کوچکتر از انسانهای امروزی بود. از این رو، انسانشناسان فکر کردند که این شخص احتمالا به گونهای از انسانهای باستانی یا جامعهای ترکیبی متشکل از انسانهای باستانی و مدرن تعلق داشته است.
بدیهی است که راهی برای کشف این ترکیب مرموز از گونههای انسانی وجود داشت. در سال ۲۰۱۸، “ژئوپینگ جی”(Xueping Ji)، باستانشناس “موسسه آثار فرهنگی و باستان شناسی یوننان” (Yunnan Institute of Cultural Relics and Archaeology)، به همراه بینگ سو و همکارانش موفق شدند به استخراج DNA از جمجمه باستانی بپردازند. توالییابی ژنوم نشان داد که این شخص متعلق به گونهای منقرض شده از انسانهای امروزی است که نسل آنها اکنون در شرق آسیا، شبه جزیره هند و چین و جزایر جنوب شرقی آسیا یافت میشود.
پژوهشگران به منظور افزایش مقیاس کار خود قصد دارند DNA باستانی بیشتری را که در جنوب شرق آسیا یافت شده است، تعیین توالی کنند؛ به ویژه DNA گروههایی که پیش از مردم غار گوزن سرخ وجود داشتهاند.
سو گفت: چنین دادههایی نه تنها به ما کمک میکنند تا تصویر کاملتری را از نحوه مهاجرت اجداد خود ارائه کنیم، بلکه حاوی اطلاعات مهمی در مورد چگونگی تغییر ظاهر فیزیکی انسانها در پی سازگاری با محیطهای محلی هستند؛ از جمله تغییرات رنگ پوست در واکنش به قرار گرفتن در معرض تغییرات نور خورشید.