تخریب بیش از ۴۰ درصد جنگلهای مانگرو در برخی کشورها

هر ساله در تاریخ ۲۶ ژوئیه «روز جهانی حفاظت از اکوسیستم مانگرو» گرامی داشته می شود.
به گزارش هفتگرد، مانگرو، پوشش گیاهی شامل درختان و بوتههایی است که در زیستگاههای آبرفتی و آب شور ساحلی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری میرویند.
جنگلهای مانگرو در حال حاضر مساحتی بالغ بر ۱۴.۸ میلیون هکتار را پوشش میدهند. همچنین تخمین زده میشود برخی از کشورها بیش از ۴۰ درصد از جنگلهای مانگرو خود را بین سالهای ۱۹۸۰ تا ۲۰۰۵ میلادی از دست دادهاند.
در میان گیاهان، پوشش گیاهی مانگرو منحصر به فرد است. ریشههای آنها در زمین غرقابی و تقریباً فاقد اکسیژن است. همچنین برگها و تنه آنها نیز برای تنظیم میزان شوری مهندسی شده است.
آنها برای تولید مثل بذرافشانی نمیکنند بلکه نهال بذری (نهال بذری اسپوروفیت جوان گیاه است که از رویان یک بذر ایجاد میشود) خود را پخش میکنند.
مانگروها در منطقه جزر و مدی بین خشکی و دریا قرار داشته و فواید زیادی برای مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری نیز دارند. آنها محل زندگی و پرورش جانوران دریایی هستند و از تنوع زیستی محافظت میکنند. مانگروها همچنین با فرسایش خاک سواحل نیز مبارزه میکنند.
به گزارش سایت اطلاع رسانی یونسکو (UNESCO)، در سال ۲۰۱۵ میلادی، یونسکو روز جهانی حفاظت از اکوسیستم مانگرو را بهمنظور افزایش آگاهی در مورد این پوششهای گیاهی ارزشمند و اینکه چقدر در معرض خطر هستند، تعیین کرد.