آخرین اخبارهفتانه

هفت فرودگاه خطرناک جهان!

از آنجایی که  گاهی فرودگاه در یک منطقه کوهستانی یا اقیانوسی قرار دارد، خلبان باید تمهیدات خاصی را برای جلوگیری از برخورد با کوه‌ها یا سقوط در اقیانوس انجام دهد. در چنین مواردی باند فرودگاه نیز بسیار کوتاه است و باعث توقف ناگهانی هواپیما می‌شود.

به گزارش هفت‌گرد، ما هنگام برنامه‌ریزی سفر، پروازها، اقامت و غیره به چیزهای زیادی توجه می‌کنیم. اما هرگز به اهمیت فرودگاه توجه نکرده‌ایم. با این لیست از خطرناک‌ترین فرودگاه‌های جهان، ایده یک ماجراجویی از خود فرودگاه آغاز می‌شود. از باندهای یخی گرفته تا فرود روی میز در یکی از این خطرناک‌ترین فرودگاه‌ ها، بیشتر از زمانی‌که در ترن هوایی هستید، احساس هیجان می‌کنید!

۱. فرودگاه لوکلا، نپال

فرودگاه لوکلا در نپال که در خومبو، منطقه سولوخومبو واقع شده است، در ژانویه ۲۰۰۸ به افتخار دو نفر اول که قله اورست را فتح کردند، به فرودگاه تنزینگ هیلاری تغییر نام داد. افرادی که از کوه اورست بازدید می‌کنند اغلب از این فرودگاه نپال استفاده می‌کنند. این فرودگاه برای بیش از ۲۰ سال متوالی به‌عنوان خطرناک‌ترین فرودگاه جهان رتبه‌بندی شده است. این فرودگاه در ارتفاع (۲۴۳۸ متری) قرار دارد. نوارهای فرود و برخاست بسیار کوتاه هستند و فرودگاه برق بسیار کمتری دارد و عملا هیچ ویژگی مدرن کنترل ترافیک هوایی وجود ندارد. فرود دشوار است، زیرا خلبان باید در منطقه تپه‌ای در بادهای تند با کاهش دید حرکت کند. گفته می‌شود به دلیل قرار گرفتن در نزدیکی کمپ اصلی کوه اورست، مرتفع‌ترین فرودگاه است.

فرودگاه لوکلا، نپال- هفت گرد
فرودگاه لوکلا، نپال

۲. فرودگاه کورشول، فرانسه

این فرودگاه در فرانسه با تنها ۵۳۷ متر یکی از کوتاه‌ترین باندهای جهان را داراست. این فرودگاه برای افرادی است که می‌خواهند در کوه‌های آلپ اسکی کنند و از این رو در میان کوه‌ها قرار دارد. خلبانان علاوه بر پیمایش در این کوه‌ها باید هواپیما را در زوایای تند فرود بیاورند تا سرعت هواپیما کاهش یابد.

فرودگاه کورشول، فرانسه- هفت گرد
فرودگاه کورشول، فرانسه

۳. فرودگاه بین المللی تونکانتین، هندوراس

فرودگاه بین المللی تونکانتین در ۶ کیلومتری مرکز تگوسیگالپا، هندوراس واقع شده است. این فرودگاه هم مسافری و هم  نظامی است. این فرودگاه خطرناک در برنامه «اکستریم‌ترین فرودگاه‌ها» به لیست خطرناک‌ترین فرودگاه‌ها اضافه شد. از آنجایی که فرودگاه در یک منطقه کوهستانی قرار دارد، خلبان باید تمهیدات خاصی را برای جلوگیری از برخورد با کوه‌ها انجام دهد. باند فرودگاه نیز بسیار کوتاه است و باعث توقف ناگهانی هواپیما می‌شود.

فرودگاه بین المللی تونکانتین، هندوراس- هفت گرد
فرودگاه بین المللی تونکانتین، هندوراس

۴. فرودگاه بین‌المللی بارا، اسکاتلند

فرودگاه بین‌المللی بارا که به نام فرودگاه بارا ائولگاری نیز شناخته می‌شود، در اسکاتلند در شمالی‌ترین نقطه جزیره بارا در خلیج ترایگ مور واقع شده است. این فرودگاه منحصربه‌فرد خطرناک با باندی کوتاه، از ساحل به‌عنوان باند خود نیز استفاده می‌کند و بدون شک تنها فرودگاهی در جهان است که این کار را انجام می‌دهد.

فرودگاه بین‌المللی بارا، اسکاتلند- هفت گرد
فرودگاه بین‌المللی بارا، اسکاتلند

۵. فرودگاه آگاتی، لاکشادویپ، هند

فرودگاه آگاتی که در قلمرو اتحادیه لاکشادویپ، در انتهای جنوبی جزیره آگاتی واقع شده است، تنها فرودگاه در لاکشادویپ است که به ۳۶ جزیره توریستی محلی هند خدمات رسانی می‌کند که فرودگاه آگاتی نواری از زمین است که در آب‌های آبی وجود دارد. طول این نوار فقط ۴۰۰۰ فوت است که آن را به منطقه‌ای پرخطر تبدیل می‌کند.

فرودگاه آگاتی، لاکشادویپ، هند-هفت گرد
فرودگاه آگاتی، لاکشادویپ، هند

۶. فرودگاه کای تاک، هنگ کنگ

کای تاک تا سال ۱۹۹۸ فرودگاه بین‌المللی هنگ کنگ بود و پس از آن بسته شد و فرودگاه بین‌المللی هنگ کنگ جایگزین آن شد.

این یکی از ترسناک‌ترین فرودگاه‌ها با فرود و برخاستن خطرناک به دلیل بادهای متقاطع است که به‌طور مداوم می‌وزد. این واقعیت که فرودگاه توسط یک منطقه تپه‌ای احاطه شده است، آن‌را ترسناک‌تر و آن را در لیست خطرناک‌ترین فرودگاه‌های جهان قرار می‌دهد!

فرودگاه کای تاک، هنگ کنگ

۷. فرودگاه بین‌المللی پرنسس جولیانا

فرودگاه بین‌المللی پرنسس جولیانا فرودگاه اصلی جزیره سنت مارتین در دریای کارائیب است. این فرودگاه یکی از شلوغ‌ترین فرودگاه‌ها در جهان است. قبل از فرود، هواپیماها بر فراز یک ساحل و برخی جاده‌ها پرواز می‌کنند که به سختی از دسترس زمین دور هستند. یک هواپیمای معمولی تا سایز بزرگ به حداقل ۸۰۰۰ فوت باند فرود نیاز دارد که این فرودگاه تنها ۷۰۰۰ دارد و آن را به یکی از خطرناک‌ترین فرودگاه‌های جهان تبدیل می‌کند.

فرودگاه بین‌المللی پرنسس جولیانا- هفت گرد
فرودگاه بین‌المللی پرنسس جولیانا
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا