کاهش آلودگی هوا با توسعه انرژیهای تجدیدپذیر
یک کارشناس محیط زیست گفت: یکی از کلیدیترین راهکارهای کاهش آلودگی هوا توسعه انرژیهای پاک تجدیدپذیر و استفاده از آنها به جای سوختهای فسیلی است.
هفتگرد- علی دانایی در رابطه با راهکارهای کاهش آلودگی هوا اظهار کرد: آلودگی هوا تنها مختص به کشور ما نیست و این مشکل گریبانگیر بسیاری از شهرهای دنیا در کشورهای مختلف جهان است. در سطح جهانی الگوهای مناسبی در زمینه کنترل آلودگی هوا وجود دارد که لندن، پاریس و مکزیکوسیتی از جمله این الگوها هستند. این شهرها در دههها گذشته جزو آلودهترین شهرهای جهان بودند اما اکنون در اکثر روزهای سال شرایط خوبی دارند.
وی بیان کرد: راهکارهای آلودگی هوا کاملاً مشخص است و موضوعی نیست که پیچیدگی خاصی داشته باشد اما اجرایی شدن این راهکارها نیازمند تأمین بودجه و عملکرد منسجم دستگاههای مسئول است. در کشور خودمان شاهد بودیم که سازمان حفاظت محیط زیست با کمک دانشگاههای برتر کشور، درخصوص دستگاههای مکلف در اجرای قانون هوای پاک، 62 حکم را احصا کرد و اعلام کرد که اجرایی شدن آنها به 50 هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد اما این مبلغ فراهم نشد.
این کارشناس محیط زیست با بیان اینکه علاوه بر عدم تأمین بودجه، عدم هماهنگی دستگاهها نیز یکی از دلایلی است که هنوز گام مهمی در راستای کاهش آلودگی هوا در کشور برداشته نشده است، گفت: بارها شاهد بودیم که رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس از عملکرد دستگاههای مسئول در خصوص اجرای قانون هوای پاک گله داشته و ترک فعل را متوجه همه آنها دانسته است.
دانایی با اشاره به افزایش مصرف برق و گاز در کشور و تأثیر آن بر افزایش آلودگی هوا گفت: متأسفانه فرهنگ مصرف بهینه انرژی در کشور ما جانیفتاده که شاید یکی از دلایل آن قیمت پایین حاملهای انرژی باشد. کشور ما بالاترین پتانسیل را در بهرهبرداری از انرژی خورشیدی دارد و ما باید به سمت این مهم حرکت کنیم. یکی از کلیدیترین راهکارهای کاهش آلودگی هوا توسعه انرژیهای پاک تجدیدپذیر و استفاده از آنها به جای سوختهای فسیلی است.
وی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه بر اساس قانون هوای پاک، وزارت نیرو وظیفه دارد تا 30 درصد برق کشور را از مسیر انرژیهای پاک تأمین کند، این مهم در حد صفر درصد در کشور ما میسر شده است. درحالی که رتبه اول جهان را در راستای تولید برق از انرژی خورشیدی داریم تنها 500 مگاوات برق را از این مسیر تأمین میکنیم و این درحالی است که کشور آلمان که پتانسیلی به مراتب کمتر از ما دارد، 50 هزار مگاوات برق خورشیدی تولید میکند.