آخرین اخبارهنرهای تجسمی

گالری‌گردی آخر هفته در روزهای آغازین پاییز

برای هنرمندان و هنردوستان هر آخر هفته فراغتی‌ است برای گالری گردی و گشت و گذار میان آثار نقش بسته بر بوم و دنیای خیالی مجسمه‌سازان و نگاه کنجکاو عکاسان.

در ادامه این گزارش هفت‌گرد، برخی از گالری‌های شهر تهران که این آخر هفته میزبان‌ نمایشگاه‌ها شدند ارائه خواهد شد. گالری گردی دریچه‌ای روشن را در میان تاریکی‌ها باز خواهد کرد تا بتوان سری به دنیای خیال‌انگیز هنر و هنرمندان زد. 

«تاریک خانه»

نمایشگاه انفرادی «تاریک خانه» جمعه ۷ مهر در گالری نیان افتتاح شد. این نمایشگاه که آثار رضا بهرامی را در معرض دید عموم قرار داده است تا جمعه ۲۱ مهر ادامه خواهد داشت.

گالری نیان در میدان هفت تیر، خیابان مفتح جنوبی، خیابان تور، خیابان وفایی ورمرز آبادی، بن بست ابهری واقع شده است.

«میدان»

نمایشگاه انفرادی «میدان» هم جمعه ۷ مهر در گالری اُ افتتاح شد. گالری اُ در تهران، خیابان سنایی، خیابان شاهین (خدری)، پلاک ۱۸، طبقه ی اول واقع شده است و همه روزه به جز شنبه‌ها و یکشنبه‌ها امکان بازدید از آن فراهم است.

«میدان» آثار هنرمند پویان هاشمی طاری را به نمایش گذاشته است. نمایش آثار این هنرمند تا سه شنبه ۱۸ مهر در گالری اُ ادامه خواهد داشت.

«رخ» 

این روزها نمایشگاه انفرادی «رخ» با آثار مجتبی طباطبایی نیز در  گالری اعتماد ۱ در حال نمایش است. این نمایشگاه جمعه ۷ مهر افتتاح شده و تا سه شنبه ۲ آبان ادامه خواهد داشت.

اعتماد ۱ در تهران، میدان هفت تیر، مفتح جنوبی، بن بست شیرودی پلاک ۲۵ واقع شده است.

«سروستان»

نمایشگاه انفرادی «سروستان» هم با آثار نقاشیخط حسین بهرامی در گالری سیحون به نمایش گذاشته شده است. این گالری در تهران، خیابان وزرا، کوچه چهارم، شماره ۱۱ واقع شده و نمایشگاه سروستان تا چهارشنبه ۱۹ مهر ادامه خواهد داشت.

در بخشی از بیانیه این نمایشگاه آمده است:‌ «تقدس درختان و گیاهان از رسوم کهن ایرانیان است. در دوران هخامنشی نقش درخت سرو را در جاهای مختلف معماری تخت جمشید می‌توان مشاهده کرد. همچنین تصویر درخت حیات در نقوش تزیینی ساسانی دیده می‌شود. پس از اسلام نیز درختان مورد تقدیس قرار می‌گیرند. درختانی که در مکان‌های مقدس مثل حیاط امامزاده‌ها می‌رویند. به‌عنوان نظرکرده مورد تقدس مردم قرار گرفته‌اند.»

«نمی‌خواهم متولد شوم» 

سارا توانا این روزها نمایشگاه «نمی‌خواهم متولد شوم» را به صورت انفرادی در گالری پروژه‌های آران برپا کرده است. این نمایشگاه جمعه ۷ مهر افتتاح شده و تا جمعه ۲۱ مهر ادامه خواهد داشت.

پروژه‌های آران در تهران، خیابان نوفل لوشاتو کوچه لولاگر پلاک ۵ واقع شده است.

«هفت سنگ»

نمایشگاه انفرادی شادی قدیریان با عنوان «هفت سنگ» نیز این روزها در گالری راه ابریشم برپا شده است. این نمایشگاه جمعه ۷ مهر افتتاح شد و تا جمعه ۲۸ مهر ادامه خواهد داشت.

گالری راه ابریشم در تهران، بلوار کشاورز، بین وصال شیرازی و قدس، ساختمان تکنو آجر، پلاک ۲۱۰ واقع شده است.

در بخشی از بیانیه این نمایشگاه آمده است:

«که سنگ نیست
ابری‌ست کمی سرسخت
نشسته
با سهمِ سهمگین‌اش از نگاه
به سنگینی‌ی بعدها
بینِ دو پلک
تا خیال کنی یکی‌ست
که ابر نیست

عبد نیکپو»

«در خود»

نمایشگاه گروهی  «در خود» جمعه ۳۱ شهریور در گالری زیرزمین دستان افتتاح شد. این نمایشگاه تا جمعه ۱۴ مهر ادامه خواهد داشت و هر روز به جز شنبه‌ها و یکشنبه ها از ساعت ۱۱ تا ۱۹ می‌توان از آن بازدید کرد.

گالری زیرزمین دستان در تهران، خیابان فرشته، خیابان بیدار، پلاک ۶ واقع شده است.

آثار پگاه بهادر و رضا قوی‌ها را می‌توان در این نمایشگاه دید.

«پروژه‌ی باز نمایش ۳»

نمایشگاه انفرادی «پروژه‌ی باز نمایش ۳» نیز با آثار علیرضا اسپهبد از روز جمعه ۳۱ شهریور در گالری پروژه‌های ۰۰۹۸۲۱ به نمایش درآمد. این گالری در تهران، خیابان کریمخان زند، خیابان خردمند، کوچه ۱۸، پلاک ۲۵ واقع شده است. این نمایشگاه تا دوشنبه ۱۷ مهر ادامه خواهد داشت.

هر روز هفته به جز شنبه ها از ساعت ۱۶ – ۲۰ می‌توان از این نمایشگاه بازدید کرد.

«کلکسیونر مدرن»

نمایشگاه «کلکسیونر مدرن» نیز قرار است با آثاری از هنرمندان تاثیرگذار مدرنیسم به تاریخ ۷ مهر در مکان جدید گالری آرتیبیشن برگزار شد.

در این نمایشگاه آثار هنرمندانی از جمله نصرالله افجه‌ای، محمدعلی ترقی‌جاه‌، ابراهیم فرجی، حسین زنده‌رودی، حسین محجوبی، صادق تبریزی، محمدعلی شیوایی(کاکو)، محمد احصایی، منوچهر نیازی، هانیبال الخاص، ناصر اویسی، آرمان یعقوب‌پور ، منوچهر یکتایی، جلال شباهنگی، هادی هزاوه‌ای، عبدی اسبقی، ژازه تباتبایی، رضا درخشانی، ایران درودی، سیراک ملکونیان و بهزاد گلپایگانی به نمایش گذاشته شده است.

در بخشی از بیانیه این نمایشگاه آمده است:‌ «هنر مدرنیستی در ایران همچون بسیاری از پدیده‌های مشابه با ورود ایران به دوره‌ی مدرن پا گرفت و رشد کرد. تا به امروز که هنر مدرنیستی ایران صد سالی عمر کرده و نمونه‌های متعددی از تجربیات را از سر گذرانده است. از زمان نخستین تجربیات ابوالحسن صدیقی در اروپا تا آنچه در دهه‌های ۵۰ – ۱۳۴۰ رخ داد زمان زیادی نگذشت اما تجربیات و تعداد هنرمندان آنچنان رشد کردند که قیاس دستاوردهای هنر مدرن ایران در میانه‌ی سده‌ی ۱۴ با آنچه در نخستین گام‌ها رخ داده بود، ناممکن به نظر برسد.»

علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید از «کلکسیونر مدرن» از جمعه ۷ مهر ماه با افتتاح مکان جدید گالری آرتیبیشن تا دوشنبه ۱۷ مهر ماه در آدرس: ولیعصر، بالاتر از فرشته رو به روی بانک صنعت و معدن، پلاک ۲۷/۹۸ حضور پیدا کنند.

«با طبیعت آغاز شده‌ام…»

نمایشگاه نقاشی‌های مرتضی اسدی با عنوان «با طبیعت آغاز شده‌ام…» نیز عصر جمعه ۷ مهر در نگارخانه سهراب گشایش یافت.

در این نمایشگاه حدود ۲۵ اثر در ابعاد مختلف از مرتضی اسدی، نقاش معاصر به نمایش درآمد.

نمایشگاه نقاشی‌های مرتضی اسدی با عنوان «با طبیعت آغاز شده‌ام…»  از جمعه تا ۱۹ مهر، در نگارخانه سهراب به نشانی خیابان سمیه، بین مفتح و رامسر، شماره ۱۴۲ پذیرای هنردوستان خواهد بود.

«اکنونِ من»

نمایشگاه گروهی نقاشی حروف «اکنونِ من» به کوشش و گردآوری احمد آریامنش و با حضور ۲۵ هنرمند از روز هفتم مهر ماه در گالری پردیس ملت افتتاح شد.

فهیمه آریادوست، نادر احمری، حمیده احسانی، زینب بابایی، حدیث بیرانوند، سیما پایا، صبا پناهی، ساناز تقی پور، سعید چهرزاد، اعظم حبی، آزاده خسروی، سما سلوکی، فرانک صابری، سیدعمار صفوی، رضوان عادلی، مینا عبدی، افسانه فتح اله نژاد، سارا فرح نیا، مونا فریدونی، فرشید فقیهی، حمید قمصری، میلاد قهرمانی، محدثه محتشمی، مهسا مهرسا و مسلیم (کیا) وثوقی کیا از جمله هنرمندان حاضر در این نمایشگاه هستند.

علاقمندان می توانند برای بازدید از نمایشگاه همه روزه از ساعت ۱۱ الی ۱۹ و روزهای سه‌شنبه و پنجشنبه از ساعت ۱۵ الی ۱۹ به گالری پردیس ملت به نشانی خیابان ولیعصر (عج)، ابتدای بزرگراه هاشمی رفسنجانی (نیایش)، روبروی بزرگراه کردستان، طبقه منفی ۲ مراجعه کنند.

«نقش برگردون»

نمایشگاه گروهی «نقش برگردون» نیز روز جمعه ۷ مهر در  گالری آرت سنتر افتتاح شد. این گالری در تهران، بلوار اندرزگو، سلیمی شمالی، پلاک ۱۴۵، باغ انجمن خوشنویسان واقع شده است.

آثار هنرمندانی چون محمد احصایی، سیا ارمجانی، علیرضا اسپهبد، فرح اصولی، پروانه اعتمادی، آیدین آغداشلو، هانیبال الخاص، داود امدادیان، فریدون آو، ناصر اویسی، رضا بانگیز، فرامرز پیلارام، صادق تبریزی، پرویز تناولی، قاسم حاجی‌زاده، خسرو حسن‌زاده، ناهید حقیقت، واحد خاکدان، گارنیک دِرهاکوپیان، جعفر روح‌بخش، حسین زنده‌رودی، کوروش شیشه‌گران، علی‌اکبر صادقی، بیتا فیاضی، منصور قندریز، پری یوش گنجی، فریده لاشایی، رضا لواسانی،‌ لیلی متین دفتری، فرشید مثقالی، بهمن محصص، مرتضی ممیز، غلامحسین نامی، نیکزاد نجومی، علی نصیر، گیزلا وارگا سینایی، سرکیس واسپور و محسن وزیری مقدم به نمایش گذاشته شده است.

این نمایشگاه تا سه شنبه ۲ آبان ادامه خواهد داشت.

«نمایشگاه نقاشی‌های علیرضا آدم‌بکان»

نمایشگاه انفرادی از نقاشی‌های علیرضا آدم‌بکان نیز جمعه ۷ مهر افتتاح شد. این نمایشگاه تا ۲۸ مهر در گالری هور ادامه خواهد داشت. گالری هور در تهران، خیابان مطهری، خیابان میرزای شیرازی شمالی، کوچه نعیمی، شماره ۱۲ واقع شده است.  این نمایشگاه هر روز به جز شنبه‌ها قابل بازدید است.

«طبیعت معلق»

نمایشگاه انفرادی «طبیعت معلق» نیز این روزها آثار ستاره افضلی را به نمایش گذاشته است. این نمایشگاه جمعه ۷ مهر در طبقه دوم  گالری اُ افتتاح شده است و تا سه شنبه ۱۸ مهر ادامه خواهد داشت.

برای بازدید از این نمایشگاه باید به خیابان سنایی، خیابان شاهین (خدری)، پلاک ۱۸، طبقه ی دوم سر زد.

«ملانکولیای اول»

«ملانکولیای اول» با گردآوری پریا فردوس یک نمایشگاه گروهی است که از جمعه هفتم مهرماه در  گالری والی افتتاح شد. این نمایشگاه سه شنبه ۱۸ مهر ادامه خواهد داشت و آثار هنرمندانی همچون وریا آریا، ناصر تیمورپور، فرزین راه‌نشین، شایا شهرستانی، لیلی عامری، پگی عباسپور، مهسا کریمی‌زاده، نگار هنرپیشه و الهام یزدانیان را می‌توان در این نمایشگاه دید.

در بخشی از بیانیه این نمایشگاه آمده است:‌

« “در حدود دقیقه‌ی ۷۶ فیلم [مهر هفتم] از اینگمار برگمان دختری توسط مردم و کولی‌های شهر به نردبان کشیده شده و ژاندارک‌وار آتش زده می‌شود اما در این حین او بدون هیچ تقلایی تنها [نگاه] می‌کند و می‌سوزد …”
شخصیت بالا اقتباسی‌ست از فرشته‌ی نشسته در اثر [ملانکولیای اول] از آلبرشت دورر؛ در این اثر فرشته‌ای را می‌بینیم که نشسته و با پرگاری معلق در دست خیره نگاه می‌کند. او انگاره‌ای‌ست از استیصال وُ درماندگی، وَ در چشم‌هایش همانگونه که ژولیا کریستوا می‌نویسد: “سوگوار یک ابژه نیست بلکه سوگوار یک چیز است”؛ یک چیز مبهم و نامعلوم، “یک خورشید موهوم که هم پرنور است و هم بی‌نور”
ملانکولیا -فرشته- منفعل نیست اما گویی در این تابلو و در میان این نشانه‌ها، نمادها و ادوات در جهت رسیدن به نور دوردستِ بالای این چیدمان گیر افتاده است…»

«[چشم‌انداز ۳]»

نمایشگاه گروهی «[چشم‌انداز ۳]» نیز از جمعه ۳۱ شهریور آغاز به کار کرده است. این نمایشگاه در گالری مدار موازی به نمایش درآمده و تا جمعه ۲۸ مهر ادامه خواهد داشت.

گالری مدار موازی در تهران، خیابان حافظ، نرسیده به چهار راه کالج، نبش کوچه بامشاد، پلاک ۴۰۹ واقع شده است. بازدید از این نمایشگاه هر روز به جز شنبه‌ها و یکشنبه‌ها امکان پذیر است.

آثار مریم امینی، اندیشه آوینی، ندا سعیدی، مملی شفاهی، فرخ مهدوی و محسن وزیری مقدم را می‌توان در این نمایشگاه دید.

«که تمام غزل را بگویمت فردا»

نمایشگاه انفرادی «که تمام غزل را بگویمت فردا» نیز با آثار پگاه لاری جمعه ۷ مهر افتتاح شد. این نمایشگاه تا دوشنبه ۱۷ مهر در گالری ویستا ادامه خواهد داشت. گالری ویستا در تهران، خیابان مطهری، خیابان میرعماد، کوچه دوازدهم، پلاک ۱۱ واقع شده است.

«بی صدا رقصیدن»

نمایشگاه انفرادی «بی صدا رقصیدن» نیز با گردآوری احسان زمانی، آثار محمدرضا مسلمی را به نمایش گذاشته است. این نمایشگاه جمعه ۷ مهر در گالری ایوان افتتاح شده و تا جمعه ۲۱ مهر ادامه خواهد داشت.

گالری ایوان در الهیه، خیابان مهدیه، خیابان جبهه، کوچه لسانی، بن‌بست حمید، شماره ۱ واقع شده است.

«رستنی‌ها»

نمایشگاه انفرادی «رستنی‌ها» را نیز می‌توان در گالری آبتین دید. این نمایشگاه جمعه ۷ مهر افتتاح شد و تا سه شنبه ۱۸ مهر ادامه خواهد داشت.

گالری آتبین در خیابان ولی عصر قبل از چهارراه پارک وی کوچه خاکزاد پلاک ۴۲ واقع شده است.

آثار لیلا فلاح در این نمایشگاه در معرض دید گذاشته شده است.

«کلاف خیال»

نمایشگاه انفرادی «کلاف خیال» نیز این روزها آثار مولود عکاف زاده را در گالری ژاله به نمایش درآورده است. این گالری در تهران، خیابان سمیه، بعد از خیابان مفتح، بن بست پروانه، پلاک ۴ واقع شده است. «کلاف خیال» جمعه ۷ مهر افتتاح شده و تا دوشنبه ۱۷ مهر ادامه خواهد داشت.

«بود و نبود»

نمایشگاه انفرادی «بود و نبود» این روزها در گالری جاوید برپاست. این نمایشگاه آثار هنرمند بامداد رضوانیان را به نمایش گذاشته است. این نمایشگاه جمعه ۷ مهر افتتاح شده و تا جمعه ۱۴ مهر ادامه خواهد داشت.

برای سر زدن به گالری جاوید باید به تهران، میدان فاطمی،خیابان جویبار،خیابان زرتشت غربی کوچه یزدان،پلاک ۱۷، واحد۱ رفت.

در بخشی از بیانیه این نمایشگاه آمده است: «می آیند و می روند. آدم ها را می گویم. پیرامون من در حرکت اند. گاهی شلوغ و پر شور و گاهی تنهای تنها. من می مانم و کارگاهم. نمایشگاه «بود و نبود» حکایت ثبت لحظات در طی سالها است. حکایت حضور و عدم حضور آدمها در پیرامونم.
حاصل این مشاهده کردن و ثبت زنده لحظاتی که در بود و نبود نگاه من شکل گرفت و آنچه که در پیرامونم امیدوارانه در گردش است.»

«بزرگداشت اولین سالگرد درگذشت شهلا آرمین»

نمایشگاه گروهی «بزرگداشت اولین سالگرد درگذشت شهلا آرمین» نیز روز جمعه ۷ مهر ۱۴۰۲ در گالری خط سفید افتتاح شد. این نمایشگاه تا دوشنبه ۱۷ مهر ادامه خواهد داشت.

در این نمایشگاه می‌توان از آثار شهلا آرمین، آرمین توحیدی و حبیب توحیدی دیدن کرد.

گالری خط سفید در تهران، بلوارنلسون ماندلا(جردن) خیابان گلفام پلاک۵۰ طبقه۴ واحد۷ واقع شده است.

«نقاشی های حسینعلی ذابحی»

نمایشگاه انفرادی «نقاشی های حسینعلی ذابحی» جمعه ۷ مهر افتتاح شد و تا جمعه ۲۱ مهر در گالری اِچ ادامه خواهد داشت. این گالری در تهران، خیابان شریعتی ، روبروی دولت ، کوچه میرزا تاراج ، پلاک ۱۰ واقع شده است.

«گلها»

نمایشگاه انفرادی «گلها» جمعه ۳۱ شهریور در  گالری موسسه هوم افتتاح شد. این نمایشگاه که آثار صبا زاهدی را به نمایش گذاشته تا شنبه ۱۵ مهر ادامه خواهد داشت.

گالری موسسه هوم در خیابان ولیعصر، بالاتر از پارک وی، خیابان فیاضی (فرشته)، مجتمع سام سنتر، طبقه ۱ واقع شده است.

«زمان»

نمایشگاه انفرادی «زمان» جمعه ۱۷ شهریور افتتاح شد. این نمایشگاه تا سه شنبه ۱۸ مهر در گالری دوست ادامه خواهد داشت.

گالری دوست در خیابان خرمشهر، خیابان عشقیار، خیابان چهارم، شماره ۴ واقع شده است.

نمایشگاه زمان با آثار حمیده عظیمی برپا شده و در بیانیه آن آمده است:‌ «مجموعه زمان زاییده نگاهی متفاوت به سوژه‌ای هندسی و آشناست. اعوجاج‌های حاصل از نگاه از ورای شیشه محدب، موجب رسیدن به فرم‌هایی متفاوت و آشنایی زدایی از سوژه‌ی “ساعت” گردیده است. حاصل این نگرش آثاریست با فضایی انتزاعی که با روشی واقع‌گرایانه در قالب طراحی و رنگ روغن به تصویر کشیده شده است.»

«ستون های معلق»

نمایشگاه انفرادی «ستون های معلق» با آثار سارا جولایی روز جمعه ۷ مهر افتتاح شد و تا جمعه ۲۱ مهر طبقه ۲ گالری نیان میزبان این نمایشگاه خواهد بود.

گالری نیان در تهران، میدان هفت تیر، خیابان مفتح جنوبی، خیابان تور، خیابان وفایی ورمرز آبادی، بن بست ابهری، پلاک ۵/ طبقه ۲ واقع شده است.

«حضور آینده»

نمایشگاه انفرادی «حضور آینده» نیز در گالری ایوان ۲ برقرار است. این نمایشگاه با آثار پیمان شعفی جمعه ۷ مهر افتتاح شد و تا جمعه ۲۱ مهر ادامه دارد.

گالری ایوان ۲ در تهران، الهیه، خیابان مهدیه، خیابان جبهه، کوچه لسانی، بن‌بست حمید، شماره ۱ واقع شده است.

«مدار اختلال»

نمایشگاه انفرادی «مدار اختلال» نیز روز جمعه ۷ مهر در گالری بستان افتتاح شد. این نمایشگاه که آثار سمیه محمدی را به نمایش گذاشته تا چهارشنبه ۱۹ مهر ادامه خواهد داشت.

برای رفتن به گالری بستان باید به نشانی تهران- خیابان مطهری- خیابان لارستان- نبش بیست و دو- پلاک ۷۱ مراجعه کرد.

 

تصویری از پژواک دوران در «استخر»

نمایشگاه گروهی تصویرگری «پژواک دوران» به کیوریتوری محبوبه یزدانی از ۱۴ مهر در «استخر» از پروژه‌های آرتیبیشن به نمایش درمی‌آید.

این نمایشگاه با آثاری از هنرمندان از جمله هدا حدادی، کمال طباطبایی، مانلی منوچهری، احسان عبدالهی، نجلا مهدوی، مهشید راقمی، حمیده محبی، فاطمه رادپور، عطیه مرکزی، مرجان وفائیان، نرگس محمدی، مهشید آسوده‌خواه و محبوبه یزدانی با نگاه به آنچه با آن روبه‌رو بوده‌ایم در «استخر» روی دیوار می‌رود.

در توضیح این مجموعه آثار نوشته شده است: «تاریخچه تصویرسازی فرهنگ‌ها و دوره‌های زمانی مختلف از نقاشی‌های اولیه غار گرفته تا پیشرفته‌ترین کاوش‌های دیجیتال امروزی را شامل می‌شود در نتیجه نمی‌توان اکنون و آنچه بر ما گذشته را از این دایره مستثنی ببینیم و از همین روی زنان هنرمند برای بیان هنری که مدتی امکان ابراز آن را نداشتند آثاری را خلق کردند که گویای دوران ما باشد. دوران شکست و رویش، ضعف و پیروزی، رفتن و ماندن، محدودیت و آزادی و هر آنچه تاریکی برای روشناییست.»

نمایشگاه «پژواک دوران» با ۳۷ اثر از روز جمعه تاریخ ۱۴ مهر تا چهارشنبه ۲۶ مهر از ساعت ۱۷ تا ۲۱ در «استخر» ایوان ربط به نشانی شریعتی، بالاتر از پل رومی، کوچه رضایی، پلاک ۶ برگزار می‌شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا