آخرین اخبارسینماهنرهای تجسمی

هنرمندان در سال 1401 مالیات می دهند مجلس مصوبه مالیاتی هنرمندان را بازگرداند!

روز چهارم اسفند که مجلس رای به ابقای معافیت مالیاتی هنرمندان داد، اهالی فرهنگ و هنر نفسی با آرامش خاطر کشیدند و از اینکه کارزار و مطالبه مدنی شان برای لغو مصوبه مالیات بر درآمد هنرمندان به نتیجه رسیده، احساس راحتی کردند؛ اما این پایان ماجرا نبود و کمتر از ۱۰ روز بعد ، مجلس‌نشینان مصوبه تازه‌ای رو کردند مبنی بر اینکه سقف معافیت مالیاتی هنرمندان تا درآمد سالانه ۲۰۰ میلیون تومان را شامل خواهد شد و علی الظاهر در به همان پاشنه پیشین خواهد چرخید تا فعالان حوزه‌های‌ مختلف هنری ملزم به پرداخت مالیات باشند.

در روزهای گذشته پس از انتشار مصوبه کمیسیون تلفیق درباره حذف معافیت مالیاتی هنرمندان در رشته‌های مختلف، اهالی هنر کارزاری به راه انداختند و بالغ بر ۱۰ هزار نفر با امضای نامه‌ای خطاب به رئیس مجلس، به این مصوبه اعتراض کردند.

در این نامه آمده بود: «پس از همه‌گیری جهانی بیماری کرونا ما شاهد حمایت دولت‌ها در سراسر جهان از مشاغل هستیم، متاسفانه با توجه به اینکه محصولات و تولیدات هنری در سبد ضروریات جامعه نیست و بی‌شک جامعه فرهنگ و هنر به قدر چشم‌گیری متضرر از این پاندمی شده‌اند، به جای اینکه شاهد حمایت از هنرمندان باشیم،

این نامه توسط هنرمندان مختلف امضا شد و با پیگیری‌های صورت گرفته سرانجام روز چهارم اسفند نمایندگان به ابقای معافیت مالیاتی هنرمندان رأی دادند. در  این مورد حتی نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی (عباس مقتدایی) با اشاره به گلایه هنرمندان از لایحه بودجه برای پرداخت مالیات هنرمندان گفته بود که با مصوبه چهارم اسفند مجلس هنرمندان مشمول پرداخت مالیات در سال آینده نمی‌شوند.

اما حالا پس از گذشت کمتر از 10 روز نمایندگان مجلس نظر خود را عوض کردند و طبق اعلام رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق- معافیت مالیاتی فعالیت‌های هنری از قبیل هنرپیشه‌ها، موضوع بند (ل) ماده (۱۳۹) قانون مالیات‌های مستقیم، صرفاً تا سقف دو میلیارد ریال (200 میلیون تومان) در سال قابل اعمال است و بیشتر از آن حسب مورد به نرخ ماده (۱۰۵) یا ماده (۱۳۱) قانون مالیات‌های مستقیم (ضریب 25 درصد) مشمول مالیات می‌شود.

روح‌الله نجابت عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ مجلس گفت: با موافقت اعضای این کمیسیون با تنفیذ حکم مالیاتی هنرمندان در سال ۱۴۰۰ برای سال ۱۴۰۱، فعالیت‌های هنری از قبیل هنرپیشگی با درآمد کمتر از ۲۰۰ میلیون تومان در سال از پرداخت مالیات معاف می‌شوند و کسانی که بیش از این درآمد دارند، باید مالیات بدهند.

نجابت با اشاره به نشست عصر روز 12 اسفندماه  کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۱ برای بررسی بندهای ارجاع شده به این کمیسیون از صحن علنی گفت: در این جلسه بعد از بررسی بند (ق) تبصره (۶) لایحه بودجه در خصوص عوارض و مالیات، نمایندگان با معافیت مالیاتی فعالیت‌های هنری با درآمد پایین‌تر از ۲۰۰ میلیون تومان در سال موافقت کردند

تا سال 1399 برای حمایت از توسعه فعالیت های فرهنگی هنری که اقتصاد خوبی ندارند بر اساس بند «ل» ماده ۱۳۹ مالیات‌های مستقیم، مشاغل هنری از پرداخت مالیات معاف می‌شدند. این مشاغل زیر شاخه های بسیاری دارند که جدا از نویسندگان و رشته های هنری شناخته شده همچون فعالان سینما ، تئاتر ، حوزه انتشارات ، رسانه ، موسسات فرهنگی و هنری و …صرفا در گروه هنرهای ایرانی شامل 54 رشته مختلف می شود.

در این مورد سوال اساسی این است که  در شرایط بد کرونایی که فعالیت هنرمندان بویژه در حوزه تئاتر را دچار مشکل کرده چه رویداد و رویکردی سبب شده نماینده‌ها در عمل نظر خود را تغییر دهند و راه دیگری پیش بگیرند و اساسا چرا دیدگاه هنرمندان درباره اصلاح قانون مالیاتی اجرایی نمی‌شود؟ مسیر پیگیری این موضوع در شمال بهارستان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است یا شرق بهارستان و مجلس شورای اسلامی؟

همانطور که هنرمندان مختلف در گفت‌وگو با رسانه‌ها به کرات بدان اشاره کرده‌اند و متاسفانه مسموع نظر نمایندگان و تصمیم‌سازان قرار نگرفته، موضوع شکل و شیوه کاری عموم هنرمندان است؛ یعنی جز عده قلیلی از آنان که کارمند سازمان و نهادها هستند و بدیهی است که میزان درآمدشان کاملا مشخص است و رقم سالانه آن به هیچ عنوان قابل توجه نیست، بیشتر هنرمندان ممکن است برای چند ماه درگیر اجرای پروژه یا نوشتن باشند و دستمزد بگیرند و در بقیه ایام که شاید به سال هم برسد، درآمدی نداشته باشند. 

تنها بخش کوچکی از فعالان هنری درآمد های قابل توجه میلیاردی دارند که سازمان امور مالیاتی به جای شناسایی آنها در سال های گذشته ، فشار اخذ مالیات را بر همه هنرمندان از فعالان حوزه هنرهای ایرانی تا شعرا ، نویسندگان ، دستیاران ، هنرورزان و …می گذارد که امکان فعالیت مستمر و در آمدزا ندارند . کافیست به مالیات ماخوذه کل  بخش اصلی بدنه فعالان فرهنگ و هنر در سال های گذشته توجه شود تا مشخص گردد اصولا این رقم حتی هزینه روند اداری اخذ مالیات از هنرمندان را هم تامین نمی کند .

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا