آخرین اخبارفناوری اطلاعات

جوهرِ زیستی، جایگزین استخوان در بدن

محققان کشور موفق به ساخت جوهر زیستی استخوانی برای جایگزینی استخوان در بدن شدند.

به گزارش هفت‌گرد، به نقل از معاونت علمی و فن‌آوری ریاست جمهوری، جوهر زیستی استخوانی، به‌عنوان محصول استراتژیک حوزه مهندسی بافت، جایگزینی نوین برای استخوان است که شامل دسته‌بندی‌های مختلفی چون سرامیکی، پلیمری و ترکیبی می‌شود.

ازجمله امتیازهای آن، امکان طراحی و ساخت برای نقاط مختلف بدن است که همین پارامتر، انحصار را از روی عضو خاص برداشته و پوشش خدمات خود را بر روی تقریبا تمامی استخوان‌های بدن گسترش می‌دهد.

هم‌چنین به‌واسطه مهندسی موثر در جنس ترکیبات خود، از زیست‌سازگاری بالایی برخوردار است و خواص مکانیکی آن، به استخوان شبیه است.

ازجمله قابلیت‌های بسیارمهم این جوهرها، برخورداری از عنصر هدایت رشد استخوان است که سبب عدم‌توقف فرآیندهای حرفه‌ای این زیست‌بوم بوده و عنصری سازگار با بدن و اسکلت‌بندی آن است.

به گفته مجید حاجی‌حسینعلی مدیرعامل شرکت دانش بنیان تولیدکننده جوهرهای زیستی استخوانی، به علت تعدد، هم‌اکنون مراحل مختلفی را طی می‌کنند که برخی در مرحله بافت انسانی و برخی نیز در مرحله بافت حیوانی به سر می‌برند.

او می‌گوید: «این جوهرها با برخورداری از فناوری‌های نانو و زیست‌فناوری و با دریافت تسهیلات مرکز راهبردی فناوری‌های همگرا، زمینه‌های تولید و توسعه خود را به انجام رسانده‌اند.»

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا