کشف شواهدی در تل قلعه مرودشت
کاوش باستانشناسی به منظور لایهنگاری و تعیین عرصه و پشنهاد حریم تل قلعه در تل قلعه مرودشت به کشف و شناسایی شواهدی از هزاره پنجم تا هزاره دوم قبل از میلاد منجر شد.
به گزارش هفتگرد فضلا… حبیبی سرپرست هیات باستانشناسی گفت: در این پروژه ابتدا به منظور تعیین عرصه و پشنهاد حریم محوطه تل قلعه ۱۲ گمانه یک در یک متر ایجاد شد و شواهد باستانشناختی از هزاره پنجم و تا هزاره دوم قبل از میلاد این گمانهها بهدست آمد و در پایان محدودهای ۵،۵ هکتاری برای عرصه این محوطه مشخص شد.
او با بیان اینکه بهمنظور شناخت توالی لایههای سکونتی محوطه تل قلعه دو ترانشه به ابعاد ۳ در ۳ و ۲ در ۳ متر در برجستگی جنوبی محوطه ایجاد شد، تصریح کرد: در ترانشه لایهنگاری شماره ۱ شواهدی از بنای خشتی از هزاره دوم (عیلام میانه) متعلق به فرهنگ محلی شغا-تیموران شناسایی شد.
این باستانشناس افزود: در ادامه این کاوش در ترانشه دوم لایهنگاری در دامنه تپه لایههای سکونتی از هزاره دوم قبل از میلاد (فرهنگهای شغا-تیموران و قلعه)، لایههایی سکونتی از هزاره سوم قبل از میلاد (فرهنگهای کفتری- بانش جدید) و نمونهای تدفین خمرهای شناسایی شد.
باستانشناس پایگاه میراثجهانی تخت جمشید گفت: کاوش به منظور لایهنگاری در نهایت با رسیدن به خاک بکر در عمق ۶۲۰ سانتی متری به پایان رسید.