آخرین اخبارسلامت

قد چطور بر سلامت تاثیر می‌گذارد؟

یک مطالعه ژنتیکی وسیع در مورد قد و بیماری که روی بیش از ۲۸۰ هزار بزرگسال انجام شده، نشان داده که بیش از ۱۰۰ بیماری می‌تواند با قد مرتبط باشد.

به‌گزارش هفت‌گرد و بر اساس تحقیقاتی که توسط محققان دانشگاه کلرادو در ایالات متحده انجام شده است، قد افراد خطر ابتلا به انواع بیماری‌ها را افزایش داده و خطر برخی بیماری‌ها را نیز کاهش می‌دهد. به‌عنوان‌ مثال، افراد قد بلندتر در معرض خطر ابتلا به نوروپاتی محیطی و همچنین عفونت‌های پوستی و استخوانی هستند، اما خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا و کلسترول بالا در آنها کمتر است.

بر اساس یافته‌های این مطالعه، مردان با قد بیش از یک متر و ۷۲ سانتی‌متر ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به آسیب عصبی در دست‌ها یا پاهای خود باشند که به آن نوروپاتی محیطی می‌گویند.

به‌گفته نویسندگان این مطالعه، یک نظریه در مورد اینکه چرا بیماران قدبلند ممکن است دچار آسیب‌های عصبی شده و همچنین خطر بیشتر بدشکلی انگشتان پا را تجربه کنند، این است که حمل توده بدنی بیشتر فشار بیشتری بر استخوان‌ها، ماهیچه‌ها و پاها وارد می‌کند.

افراد قدبلند همچنین در معرض خطر بیشتر لخته خون یا رگ‌های واریسی بودند. عفونت‌های پوستی و استخوانی از جمله سلولیت، زخم پا و قارچ ناخن نیز با قد مرتبط بودند.

با این‌حال بر اساس نتایج این مطالعه، افراد قدبلندتر کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر بودند.

به‌گفته آنها، قد ممکن است یک عامل خطر ناشناخته غیرقابل پیشگیری برای چندین بیماری رایج در بزرگسالان باشد. اما این بدان معنا نیست که فرد حتما به یکی از این بیماری‌ها مبتلا خواهد شد و یا اینکه سایر عوامل سبک زندگی که در احتمال ابتلا به بیماری نقش دارند، قابل تغییر نیستند؛ عواملی مانند تغذیه و کنترل وزن.

محققان تاکید می‌کنند اگرچه تأثیر قد در ایجاد یک بیماری قابل‌توجه به نظر می‌رسد، اما این خطر اغلب می‌‌تواند با یک سبک زندگی سالم جبران شود.

آنها می‌گویند اندازه‌گیری قد افراد می‌تواند راهی سریع و آسان برای تعیین خطر بیماری‌های آنها باشد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا