تاثیر شهرهای چوبی در کاهش انتشار گاز کربن
نتایج یک بررسی نشان میدهد: احداث شهرهای چوبی می تواند تا سال ۲۱۰۰ انتشار ۱۰۰ میلیارد تن گاز کربن دی اکسید را کاهش دهد.
به گزارش هفتگرد، ساخت خانههای شهری جدید از چوب به جای بتن و فولاد میتواند ۱۰ درصد از بودجه کربن را که برای محدود کردن گرمایش جهانی تا دو درجه سانتیگراد طی این قرن ضروری است، ذخیره کند.
بر اساس گزارش موسسه تاثیرات آب و هوایی پوتسدام، پیادهسازی شیوه ساخت و ساز جدید نیازمند تغییری است که مستلزم ایجاد ۱۴۹ میلیون هکتار مزارع چوب جدید و افزایش برداشت از جنگلهای طبیعی محافظت نشده است اما نیازی به تجاوز به زمینهای کشاورزی نیست.
در این گزارش آمده است: اسکان ۹۰ درصد جمعیت رو به رشد شهری جهان در ساختمانهای چوبی میتواند از انتشار ۱۰۶ میلیاردتن کربن تا سال ۲۱۰۰ جلوگیری کند.
یکی از محققان این بررسی گفت: در حال حاضر، بیش از نیمی از جمعیت جهان در شهرها سکونت دارند و تا سال ۲۱۰۰ این رقم به طور چشمگیری افزایش پیدا خواهد کرد. آمار پیشبینی شده این مفهوم را دارد که تعداد خانه بیشتری با فولاد و بتن ساخته میشود که بیشتر آنها دارای ردپای کربن هستند. اما از یک گزینه جایگزین برخوردار هستیم. میتوان جمعیت شهری جدید را در خانههایی که از چوب ساخته شدهاند اسکان داد.
به گزارش روزنامه گاردین، این اولین بررسی است که میزان کاهش انتشار گاز کربندیاکسید با ساخت شهرهای چوبی را مورد مطالعه قرار داده است. کارشناسان براین باورند که چوب کمترین ردپای کربن را در بین سایر مصالح ساختمانی دارد زیرا دیاکسیدکربن جذب شده در طول رشد درخت تا زمانیکه از بین نرود، منتشر نمیشود.