موزههایی که «یو مینگ پِی» معمار برجسته و نابغه چینی بنا کرد
«یو مینگ پِی» معمار برجسته چینی – آمریکایی در طول حیاتش بناهای قابلت وجهی از جمله چندین موزه مشهور جهان و هرم موزه لوور در پاریس را طراحی کرد.
به گزارش هفتگرد، «یو مینگ پِی» که بیشتر با نام « آی ام پِی»(I. M. Pei) شناخته میشود، یک معمار مدرن با شهرت جهانی بود که در سال ۲۰۱۹ درگذشت. شاید برای علاقهمندان به تاریخ هنر جالب باشد که بسیاری از ساختمانهای طراحیشده توسط «پی» موزههای هنری بودند. این یعنی با حضور در بسیاری از این موزههای هنری شما میتوانید همزمان هم از آثار هنری و هم از معماری چشمنواز آنها دیدن کنید.
موسسات فرهنگی که «پی» طراحی کرده است، بازتابی از میراث آثاری هستند که در آنها نگهداری میشوند. تمامی این ساختمانها با سبک معماری شهرهایی که در آن واقع هستند همخوانی دارند و در عین حال نمایانگر سبک خاص «پی» در معماری هستند.
«پی» در دوران حیاتش تمام جوایز مهم جهان را کسب کرد که از جمله آنها به «جایزه معماری پریتزکر» که به نوبل معماری مشهور است میتوان اشاره کرد. این معمار در چین متولد شد، در هنگ کنگ و شانگهای بزرگ شد و در دوران بزرگسالی در ایالات متحده آمریکا زندگی کرد. او در نهایت در ماه مه سال ۲۰۱۹ در سن ۱۰۲ سالگی درگذشت.
در ادامه تعدادی از برجستهترین موزههای جهان که توسط این معمار طراحی شدهاند را تماشا میکنید:
۱. ساختمان شرقی در گالری ملی هنر واشنگتن دی سی
در سال ۱۹۴۸ ، «پی» کار خود را به عنوان یک معمار با شرکت نیویورکی Webb and Knapp آغاز کرد. سپس در دهه ۱۹۵۰ اولین موزه هنری خود را خلق کرد. این معمار و اعضای گروهش ساختمان شرقی را در گالری ملی هنر واشنگتن دی سی طراحی کردند. طراحی مدرن به وضوح به مجموعهای از آثار هنری معاصر اشاره دارد. علاوه بر این، انتخاب سنگ مرمر صورتی تنسی از همان معادنی که برای ساختمان غرب ارائه شده است، آن را به یک افزودنی طبیعی تبدیل میکند.
۲. هرم لوور
در سال ۱۹۸۱، رئیس جمهور فرانسه «مینگ پی» را برای ملحق شدن به تیم بازسازیکننده موزه لوور انتخاب کرد. در ابتدا، اضافه شدن هرم در حیاط به دلیل تضاد آن با معماری نئوکلاسیک مورد انتقاد قرار گرفت. با این حال، این هرم امروزه یکی از نمادینترین نقاط گردشگری پاریس است.
۳. موزه میهو در کیوتو
موزه میهو در ژاپن در دهه ۹۰ میلادی ساخت شد. این موزه خانه مجموعه خصوصی شامل آثار تاریخی آسیایی و غربی است. حدود سه چهارم این موزه در کوهستان ساخته شده است. «پی» از همان سنگ آهک بژ فرانسوی که در لوور استفاده کرده بود به همراه سقف بزرگ متشکل از شیشه و فلز برای طراحی این موزه استفاده کرد.
۴. موزه MUDAM در شهر لوکزامبورگ
موزه هنر معاصر لوکزامبورگ که بیشتر با نام MUDAM شناخته میشود در سال ۲۰۰۶ خلق شد. این موزه در همان سال نخست فعالیت با حضور چشمگیر بازدیدکنندگان یعنی بیش از ۱۱۵,۰۰۰ بازدیدکننده مواجه شد.
۵. موزه هنر اسلامی دوحه
«مینگ پی» در سن ۹۱سالگی موزه هنر اسلامی دوحه را طراحی کرد. این موزه دیدنی در جزیرهای مصنوعی قرار دارد. طراحی آن بر اساس تحقیقات درباره سبکها و فرهنگ معماری اسلامی صورت گرفته است. «پی» با بررسی مساجد در سراسر جهان، به ویژه از طراحی ساده و بازی نور بر روی چشمه وضو قرن سیزدهمی مسجد احمد بن تولون در قاهره الهام گرفت.